Активна понуда

90% ПОПУСТ НА КУРС МЕЃУНАРОДНА ДИПЛОМА ЗА АРТ ТЕРАПИЈА ПРЕКУ АПСТРАКТНО СЛИКАЊЕ ОД ИНСТИТУТ РС-СКОПЈЕ ВО ВРЕДНОСТ ОД 15450ДЕН. ЗА САМО 1545ДЕН.

Купи сега за 1545 ден.
    • Вредност 15450ден.
    • Попуст 90%
    • Заштеди 13905ден.
  • Преостанато време
  • НЕ ПРОПУШТАЈТЕ!

Добивате

* 4,5 часа видеa
* прирачник во pdf форма
* Пристап на мобилен, таблет или компјутер
* Животен пристап
* Акредитиран сертификат за завршување
* Курсот е комплетно online.
* Можете било кога да го започнете во време кое Вам најмногу Ви одговара го купувате сега , а можете да го учите после 2 месеца, 1 недела, 2 недели, година како Вам Ви одговара.
* Со овој курс ќе добиете меѓународно акредитирана диплома за Арт терапија. Сертификат со професионален дизајн. Сертификатот се добива по завршување на курсот.

Услови

* Не е потребно претходно искуство.

* Страст за уметност

* Секој може да купи еден купон за себе и неограничен за пријатели

* По купување на купонот студентите треба да го испратат на е-маилот-infoinstitutrs@gmail.com.

* По испраќањето на купонот во рок од 48 часа ќе Ви биде доставен код и инструкции за активација на курсот.

Опис

Што ќе научите со овој курс:
Ќе научите кои се придобивките од Арт терапијата
Ќе научите како вежбите со Арт терапија можат да го подобрат Вашето здравје
Ќе научите како да го прочистите Вашиот дух преку вежби за Арт терапија
Ќе научите различни техники за чистење на духот
Ќе научите како да ги користите овие техники и да ги комбинирате со Арт терапија
Ќе научите апстрактно да сликате
Ќе научите како да ги изразувате своите емоции и мисли преку апстрактна уметност
Научете нов и забавен начин на вежбање
Сето ова можете да го научите од удобноста на Вашиот дом.

За кого е наменет овој курс:
Овој курс е за оние кои сакаат развој на менталното и духовното здравје
Овој курс е за оние кои сакаат да го прочистат нивното тело, ум и душа
Овој курс е за оние кои сакаат да научат апстрактно да сликаат
Овој курс е за оние кои сакаат да научат како да користат апстрактно сликање како терапија
Овој курс е за оние кои сакаат да ја разбудат креативноста во себе
Овој курс е за оние кои сакаат ослободување од стресот
Овој курс е за оние кои сакаат да мотивираат и подучуваат други
Секој кој сака да се мотивира себеси и другите да имаат подобро ментално здравје

Барања и услови
Не е потребно претходно искуство
Страст за уметност
Опис на курсот
Овој курс е акредитиран од меѓународниот орган и авторитет за акредитација IAOTH-Меѓународната асоцијација на терапевти. Со овој сертификат ќе имате и можност да се запишете во меѓународниот именик во IAOTH со кој ќе имате дополнителни бенефиции.

Курсот е на англиски јазик.
Овој курс се состои од 7 модули:

МОДУЛ 1 Вовед во арт терапија
Што е арт терапија?
Техники
Каде може да помогне арт терапијата
Придобивки од арт терапија
Ефективност
Работи што треба да се разгледаат
Не мора да бидете уметници, ниту да имате било какви познавања од уметност за да применувате арт терапија
Тоа не е исто како час по уметност
Арт терапијата не е за секого

МОДУЛ 2 Арт терапија преку апстрактно сликање
Вовед во апстрактната уметност
Некои други информации за сликањето воопшто
Како да започнете арт терапија преку апстрактно сликање - кои материјали ви се потребни за да започнете ?
Кои бои ги користам јас?
Совети за арт терапија

МОДУЛ 3 Вовед во техниките за прочистување на духот
Вежбите за умот како составен дел од арт терапијата


МОДУЛ 4 Медитацијата како техника за нега на духот
Совети за медитација
Како да медитирате

Вежба 1 Утринска медитација+арт терапија ( времетраење 50 минути)
Инструкции за вежбање утринска медитација 30 минути + инструкции за Арт терапија 20 минути

Ајде да почнеме


Вежба 2 Вечерна медитација+арт терапија ( времетраење 50 минути)
Инструкции за вежбање вечерна медитација 30 минути+ инструкции арт терапија 20 минути

Ајде да почнеме


МОДУЛ 5 Визуелизација како техника за нега на духот
Совети за визуелизација
Како да се визуелизира


Вежба 3 Визуелизација+арт терапија( времетраење 30 минути)
Инструкции за визуелизација 5-10 минути+арт терапија 20 минути

Ајде да почнеме


МОДУЛ 6 Простување како техника за нега на духот
Вежба 4 Простување +арт терапија (1 час и 20 минути)
Инструкции за вежбање простување ослободете се веднаш 30-60 минути
+ арт терапија 20 минути

Ајде да почнеме

МОДУЛ 7 Завршен испит
На крајот има испит. Испитот вклучува 30 секунди видео запис од уметничките дела кои ќе ги направите за време на арт терапијата. Ова е задолжително за оние кои сакаат да обезбедат меѓународно акредитирана диплома (сертификат).
По завршувањето на испитот сертификатот ќе биде достапен во IMG или PDF
формат по цена од 1.545 денари или 25 евра кој ќе биде испратен по е-маил, или
оригинал кој ќе се испрати преку пошта по цена од 2.163 денари или 35 евра.Компанија : Institut RS

Адреса : УЛ. ДАМЕ ГРУЕВ БР. 7-3/7, 1000 СКОПЈЕ

Град : Скопје

https://institutrs.onlineweb.shop/