Претходна понуда

50% ПОПУСТ НА БЛОК КАРТА ЗА ДВАЈЦА ЗА ПРОЕКЦИЈА НА НОВИОТ MАКЕДОНСКИ ФИЛМ „НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА“ ВО НУ ЦK „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ВРЕДНОСТ ОД 300ДЕН. ЗА САМО 150ДЕН.

    • Вредност 300ден.
    • Попуст 50%
    • Заштеди 150ден.
  • Распродадено

Добивате

* ПОБРЗАЈТЕ, БРОЈОТ НА КАРТИ Е ОГРАНИЧЕН!

* БЛОК КАРТА ЗА ДВАЈЦА ЗА ПРОЕКЦИЈА НА НОВИОТ MАКЕДОНСКИ ФИЛМ „НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА“

* Проекции во среда (02.03.2022) и четврток (03.03.2022)

* Почеток 19.00 часот.

Услови

СОГЛАСНО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРОТОКОЛИ СО ОГРАНИЧЕН БРОЈ НА ПУБЛИКА!
За влез потребно е да поседувате и приложите еден од следниве документи:
-сертификат/потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот SARS-CoV-2, односно вакцинирани со две дози со вакцина против КОВИД-19
-сертификат/потврда за прележан COVID-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето.
-сертификатот/потврдата не се однесува за лица под 18 годишна возраст.

* Купоните се продаваат до 03.03.2021 година до 19:00 часот

* Задолжително доаѓање 15 минути пред почеток

Опис

„Најголемата вистина“ новиот Mакедонски филм на младиот Мартин Цветковски премиерно ќе биде прикажан во НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид, кино проекции во среда (02.03.2022) и четврток (03.03.2022) почеток 19.00 часот, цена на карта 150 денари, голема сала!
Мартин веќе 23 години се наоѓа на културната сцена. Од 5-годишна возраст, е на сцена со голема љубов, со фолклор, музика, ора, песни и глума. Денес е управител на „Ансамбл – Никола Јoнков Вапцаров“.
Освен фолклор, Мартин Цветковски е млад режисер кој за првпат својата идеја ја реализираше во филм насловен како „Најголемата вистина“, во кој и тој самиот е актер.
„Идејата за филмот дојде на многу интересен и необичен начин. За првпат, одлучив малку да излезам надвор од уметничките рамки на фолклорот и да се одлучам на поголем предизвик – да се пренасочам кон актерството, нормално како аматер’’ – истакнува Мартин.
Имаше понуда од Балканска филмска продукциска куќа, но се одлучи да го задржи во Македонија.
„Пред да започнеме со реализација на филмот според сценариото што го напишав, краток опис, испративме до една добро позната продукција во регионот на Балканот, која веќе има продуцирано неколку добро познати филмови на филмската сцена…. Одговорот од нив беше позитивен и беа заинтересирани за разговор и за можна продажба на сценариото… Но, сепак се одлучивме да си го задржиме тука, како наше…“ вели Мартин.
Карти по цена од 150 денари на билетарата при НУЦК "Григор Прличев" - Охрид. Телефон за резервации 046/261-063,


50% ПОПУСТ НА БЛОК КАРТА ЗА ДВАЈЦА ЗА ПРОЕКЦИЈА НА НОВИОТ MАКЕДОНСКИ ФИЛМ „НАЈГОЛЕМАТА ВИСТИНА“ ВО НУ ЦK „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ВРЕДНОСТ ОД 300ДЕН. ЗА САМО 150ДЕН.

Компанија : Центар за култура

Адреса : Кеј Маршал Тито Охрид

Град : Охрид

http://goo.gl/7ddnU